Zelf je tanden bleken? Bijvoorbeeld met een bleekset die je via internet koopt, een huis-, tuin- en keukenmiddel gemaakt met baking soda of zout en citroen of een whitening tandpasta gebruiken? Het gaat in alle gevallen om methodes die niet wetenschappelijk onderzocht zijn en zelfs schadelijk kunnen zijn voor je tanden.  

Professioneel tanden bleken gebeurt met waterstofperoxide in een zorgvuldig gedoseerde hoeveelheid. Juist omdat de concentratie zo belangrijk is en persoonlijk afgesteld moet worden, mogen alleen tandartsen deze methode toepassen. Dat is de reden dat in de gel van kant-en-klare pakketten die je online bestelt geen waterstofperiode zit.  

Tandpasta’s die een ‘whitening’ effect beloven, bevatten vooral zuiveringszout. Dit middel is grover dan een normale tandpasta, waardoor het je tanden meer polijst. Gebruik je dat langdurig, dan kan dat ongewenste slijtage aan je gebit veroorzaken

Hoe kun je zelf tandvleesontstekingen herkennen?

Ons advies? Niet thuis doen. Naast het feit dat de bestanddelen niet wetenschappelijk getest zijn en de dosering waarschijnlijk niet persoonlijk afgepast kan worden, zijn er nog meer redenen om niet zelf je tanden te bleken. 

  •  Met waterstofperoxide haal je verkleurende stoffen en pigmenten uit je tandglazuur. Een maatwerk dosering en op maat gemaakt bitje werkt het meest effectief en is vooral veilig.
  •  Vullingen, facings of kronen bleken niet mee tijdens de behandeling. Niet wanneer je het zelf doet, maar ook niet bij ons. Een vervangende oplossing voor deze elementen is altijd bespreekbaar. 
  • Vlekjes en white spots op tanden en kiezen kunnen na de behandeling zelfs nadrukkelijker zichtbaar zijn dan ervoor. Wij controleren op mogelijke oneffenheden voordat we beginnen.
  • Waterstofperoxide kan je tandvlees irriteren. Je tandvlees moet gezond zijn om de behandeling aan te kunnen.
  • Ook kan je gebit overgevoelig worden voor warm en koud na de behandeling. In dat geval is het belangrijk om de behandeling op jouw ervaringen en resultaten aan te passen.

Een wit gebit zonder problemen

Bespreek je wensen met een van onze experts. We controleren je tanden, kiezen en tandvlees op conditie en geven je een ‘go’ om met bleken te beginnen. Dan bepalen we samen de gewenste kleur. Na een bezoek aan de mondhygiënist  voor een optimale start, helpen we je stap voor stap naar jouw ideale wittere tanden.

Wil je meer informatie over tanden bleken op de professionele manier of wil je een afspraak maken? Neem dan even contact met ons op. Bel 010 - 303 4444 of mail naar smile@parla.nl.

Zoek je een tandarts of mondhygiënist in het centrum van Rotterdam waar je met plezier binnenstapt?

We leggen uit wat we gaan doen nog voordat je je mond ook maar open doet.
Als je weet wat je te wachten staat, hoef je minder zenuwachtig te zijn. We zorgen goed voor je! Neem contact voor een afspraak of schrijf je nu in!