Denk je dat jouw gebit nooit mooi en stralend kan worden? Zeker wel. Met facings bieden we een hele mooie oplossing voor een stralende glimlach. Bijvoorbeeld wanneer je liever van het spleetje tussen je tanden af wil, die verkleurde tand graag maskeert of je een beschadiging aan je tand(en) niet meer elke dag in de spiegel wil terugzien. Je kunt weer met open mond glimlachen en zelfverzekerd elk gesprek aangaan. 

Aan goede facings zie je de ervaren hand van de meester. Je ziet namelijk een gelijkmatig gebit in een kleur en vorm dat precies bij je gezicht en bij de rest van je tanden en kiezen past. Facings maken en plaatsen vraagt om werken op een minuscuul vlak met precisietechniek en het gebruik van hoogwaardige materialen als porselein. 

Hoe werkt het Invisalign-systeem?

Facings worden veel gevraagd, maar we zijn bij Parla heel realistisch. Facings plaatsen kan helaas niet bij iedereen. Bijvoorbeeld als je een kruisbeet hebt, ondervinden de facings te veel slijtage. We adviseren in dat geval eerst een onzichtbare beugel of verwijzen door naar de orthodontist.  

Daarnaast vinden we het belangrijk om deze techniek aan te bieden aan mensen met een gezonde mond. Wanneer je eventuele problemen niet eerst aanpakt (zoals ontstoken tandvlees, een gaatje of tandsteen verwijderen), komt het resultaat niet tot zijn recht.  

Verwar porseleinen kunsttanden niet met facings. Een ethische praktijk voor tandheelkunde zal nooit je gezonde tanden afslijpen om er compleet nieuwe tanden overheen te zetten. De biologische prijs die je dan betaalt, is enorm, omdat er een kans bestaat dat je eigen tanden (of wat daarvan over is) eerder afsterven. Een mooie facing van kwaliteit is flinterdun. Daarom is de techniek zo delicaat.

Hoe gaat de behandeling?

De facings maken we in het laboratorium. Samen bepalen we de juiste kleur en vorm. Met onze Dental Smile Design techniek kunnen we je vooraf laten zien hoe het resultaat wordt. We verwijderen een flinterdun laagje van je tanden en plaatsen de facings stuk voor stuk heel precies op je tanden. De afwerking volgt onder een microscoop. We werken de randen op de micrometer nauwkeurig af en gebruiken alleen de beste materialen.

Facings kostenoverzicht

Voordat we aan de slag gaan, ontvang je van ons een duidelijk kostenoverzicht. Een eventuele aanvullende verzekering vergoed mogelijk (een deel) van de kosten. Dat hangt af van de leeftijd, verzekeringspolis en aanleiding voor facings. Vraag ernaar bij je afspraak. We zorgen dat je weet wat je te wachten staat, zodat je weloverwogen kunt kiezen.

Vragen over facings?

Maak gerust een afspraak of neem contact op meteen van onze specialisten en laat je uitgebreid voorlichten. Neem contact met ons op voor een afspraak. Bel 010 - 303 4444 of mail naar smile@parla.nl.