Implantologie is een prachtige optie, omdat het er natuurlijk uitziet en vast in de mond blijft. Implantaten kunnen zowel losse elementen vervangen, maar ook meerdere elementen tegelijk. Zelfverzekerd alles kunnen eten en drinken, hardop lachen en fijne gesprekken voeren net als met je eigen tanden.

Implantaten zijn vaste elementen die we in je kaak bevestigen ter vervanging van je eigen tanden of kiezen. Wanneer je gebit (of een deel ervan) niet meer functioneert of kiezen en tanden niet meer te redden zijn, dan moet er een alternatief komen. Alleen dan kun je zonder belemmeringen en pijn blijven eten en praten. 

Losse implantaten

Elke implantaat bestaat uit twee onderdelen. Een titanium of keramisch schroefje dat in de kaak aangebracht wordt (een kunstwortel) en een opzetstuk, bijvoorbeeld een kroon of brug. Een implantaat kan een enkele kies of tand (één element) vervangen. In dat geval schroeven we een kroon op het implantaat. Wanneer het om meerdere tanden of kiezen (elementen) gaat, plaatsen we een brug. 

Volledig gebit (klikgebit)

Mocht je door tandbederf of om gezondheidsredenen geen tanden of kiezen meer in de kaak hebben of ze moeten vervangen worden, dan kunnen we implantaten plaatsen voor een klikgebit. In dat geval plaatsen we slechts enkele implantaten in de kaak, waarop een kunstgebit wordt geklikt. 

Kan iedereen implantaten krijgen?

Voor het plaatsten van implantaten is voldoende kaakbot nodig. Bepaalde ontstekingen in de mond brengen soms ook verlies van het kaakbot met zich mee. In sommige gevallen kunnen we botgroei stimuleren, maar dat lukt helaas niet altijd. Daarnaast is een verdere gezonde mond (overige tanden, tandvlees en kaakbot) en gezonde levensstijl nodig om implantaten aan te kunnen. 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Onze specialisten gaan met je in gesprek over je wensen tijdens een uitgebreid consult. We doen onderzoek of implantaten voor jouw situatie mogelijk zijn. Zo maken we röntgenfoto’s en doen we handmatig een uitvoerige controle. Daarna stellen we een persoonlijk stappenplan op en sturen we een uitgebreide offerte. De stappen van de behandeling zien er als volgt uit:

STAP 1:

Bij de eerste afspraak bespreken we nogmaals je wensen en bepalen we de kleur en vorm van je kroon, kronen, brug of klikgebit. Die worden vervolgens in het laboratorium gemaakt. Onderdeel van deze stap kan Digital Smile Design zijn. Je ziet dan precies in je eigen mond hoe het resultaat na de behandeling wordt.

STAP 2:

Zodra alle elementen klaar zijn, volgt het plaatsen van het implantaat. We maken je kaakbot vrij door het tandvlees even opzij te schuiven en boren een gaatje voor de titanium of keramische schroef. Na het plaatsen, hechten we het tandvlees weer dicht. Uiteraard verdoven we je mond goed en schrijven je pijnstillers voor.

STAP 3:

Na een week kom je terug voor controle. We verwijderen de hechtingen en controleren het helingsproces. Daarna volgt een periode zonder behandelingen om je kaakbot de kans te geven het implantaat te laten ingroeien. Afhankelijk van jouw situatie, duurt deze periode ergens tussen de 2 en 6 maanden. Om deze periode te overbruggen kan een tijdelijke gebitsprothese uitkomst bieden en in sommige gevallen kan er een noodkroon op het implantaat geplaatst worden.

STAP 4:

Na een aantal maanden volgt het plaatsen van het bovenste element. Je hoeft dan geen prothese meer te dragen en binnen enkele weken voelt het alsof je met natuurlijke tanden eet en praat.

Kosten tandimplantaat of klikgebit

Het maken en aanbrengen van implantaten is een arbeidsintensief proces. Van onderzoek naar uitvoerbaarheid tot de laatste controles zijn we er voor je met advies, behandelingen in afzonderlijke stappen en nazorg. We werken met precisie-instrumenten en hoogwaardige materialen. Om hier een bedrag te noemen doet geen recht aan je verwachtingen. Elke mond is anders en daarmee ook het traject van implantaten. 

Een klikgebit op basis van implantaten is duurder dan een kunstgebit (prothese), maar het zit stevig vast zonder het gebruik van kleefpasta. De kosten voor een klikgebit worden mogelijk (deels) vergoed door je verzekering. We helpen je graag uitzoeken of dit ook in jouw situatie zo is.


Voor de geavanceerde techniek van vervangende kunsttanden en -kiezen hoef je tegenwoordig niet meer naar de kaakchirurg. Bij Parla zijn we ook gespecialiseerd in integrale tandheelkunde {LINK }, waar implantologie een onderdeel van is. 

We begrijpen heel goed dat je keuze voor implantaten impact heeft.

Daarom staan we altijd open voor je vragen en plannen graag een consult in om je zo goed mogelijk te adviseren en alle stappen voor je op een rij te zetten. Wil je meer informatie of een adviesgesprek inplannen? 
Bel 010 - 303 4444 of mail naar smile@parla.nl.