Onze filosofie achter integrale tandheelkunde betekent dat we je zo lang mogelijk van je eigen tanden laten genieten en zo veel mogelijk van gezonde tanden afblijven. Om je gebit en tandvlees gezond te houden is mondhygiëne en preventie heel belangrijk.  

Op deze pagina vind je de meest voorkomende behandelingen voor een gezonde mond. Ze lijken standaard, maar zo zien wij dat niet. Als je binnenkomt vragen we eerst hoe het met je gaat. Ben je gespannen, zijn er klachten over je gebit of zijn er andere gezondheidsproblemen die je dagelijks leven beïnvloeden? Als we weten wat er speelt, kunnen we je beter helpen. 

We leggen je altijd uit wat we gaan doen en wat het verwachte resultaat is. Heb je vragen over jouw mondhygiëne en het voorkomen van tand problemen? Stel ze gerust aan onze experts.

Controles(periodiek mondonderzoek)

Naar de tandarts gaan alsje last hebt van tanden, kiezen of tandvlees is altijd een goed idee. Koud ofwarm irritatie, gevoeligheid, pijn of verkleuring bijvoorbeeld merk je zelfgoed op. Toch kunnen zich problemen voordoen die je zelf minder goed opmerkt,zoals een gaatje (cariës), slechte adem of ontsteking.

Heb je een van deze klachten? Maak dan zeker even een afspraak.

  • Kiespijn oftandpijn
  • Last vanverstandskiezen
  • Tandsteen
  • Gevoeligetanden en kiezen
  • Rood, opgezet ofbloedend tandvlees
  • Optrekkend tandvlees
  • Slechte adem

De periodieke controle is er om je klachten aan ons voor te leggen en om op tijd problemen te signaleren.Kleine problemen die we niet op tijd aanpakken, kunnen later grote gevolgen hebben. Dat voorkomen we liever. Daarom doen we elke zes maanden een controle.

Preventie volwassenen en kinderen

Advies over het verzorgen van je gebit lijkt overbodig, want iedereen leert toch van kleins af aan tandenpoetsen. Onze ervaring is echter dat niet iedereen ‘goed poetsen’ aanleert. De manier waarop je een tandenborstel vasthoudt, welke tandpasta je gebruikt en hoe hard je borstelt zijn basisvaardigheden. Het probleem is dat je in elke levensfase andere middelen en technieken nodig hebt. De gebitsverzorging vaneen kind is anders dan van een puber met een beugel of van een volwassene. Medicijnen, hormonen, ziektes, protheses, etc. hebben daarnaast ook invloed.

Daarom zijn we er voor je. Niet omdat je niet netjes of vaak genoeg poetst, maar omdat je op een manier moet poetsen die bij je past. Met een klein beetje begeleiding of wat aanwijzingen pas je jouw dagelijkse routine voorgebitsverzorging eenvoudig aan en houd je je mond gezond.

Kinderen

De basis van een goed gebitvoor later begint bij het melkgebit, zelfs al worden de melktanden vervangen door het volwassen gebit. Onze hulp begint daarom al bij zuigelingen, want vanaf het moment dat je geboren wordt, gaat de kaak zich ontwikkelen en wil je speeksel, tandvlees, groeiende tanden en kiezen gezond houden.

We zijn er om je kinderen te leren poetsen en om hen te laten ontdekken dat de tandarts niet ‘eng’ is. We werken preventief om cariës te voorkomen met bijvoorbeeld poetsles en door het jeugdige gebit te sealen. Daarnaast geven we advies over orthodontie {LINKOrthodontie} en kunnen we zorgen voor een gebitsbeschermer voor tijdens het sporten.

Gebitsreiniging

Een gezonde mond begint bij elke dag je tanden poetsen. Professionele gebitsreiniging door een van onze experts is daar een aanvulling op. Het heeft minder vaak te maken met slecht poetsen dan je misschien denkt.

De combinatie van etensresten, speeksel en bacteriën vormt tandplak. Dat is niet overal even makkelijk weg te poetsen. Als tandplak langere tijd blijft zitten, verandert het in tandsteen. Tandsteen kun je helaas niet zelf wegpoetsen. Na verloop van tijd kan het zelfs een slechte adem, gevoelige tanden (koud of warm), gaatjes en ontstekingen veroorzaken.  

Hoe beter je je gebit verzorgt, hoe minder vaak je bij ons langs hoeft te komen. Focussen op het voorkomen van tandsteen is daarom onderdeel van ons preventieplan. Tijdens de controle houden we dat goed in de gaten voor je. Ontdekken we tandsteen, dan verwijdert onze mondhygiënist dat en worden je tanden en kiezen daarna gepolijst. Dat geeft een heerlijk glad en schoon gevoel.

Zoek je een tandarts of mondhygiënist in het centrum van Rotterdam waar je met plezier binnenstapt?

We leggen uit wat we gaan doen nog voordat je je mond ook maar open doet.
Als je weet wat je te wachten staat, hoef je minder zenuwachtig te zijn. We zorgen goed voor je! Neem contact voor een afspraak of schrijf je nu in!