Soms is het maar moeilijk voor te stellen hoe je gebit, je mond of heel je gezicht eruit gaat zien na de behandeling bij de tandarts. Dat geldt zeker voor facings, maar net zo goed voor implantaten of kroon- en brugwerk.

Bij Parla kun we je dat vooraf laten zien én voelen. Daarnaast weten we dat veel mensen angst of stress ervaren wanneer ze naar de tandarts moeten voor bepaalde behandelingen. Ook dan helpt het om voorafgaand aan een behandeling te weten waar je naartoe werkt. Uitleggen welk resultaat een behandeling oplevert, is veel minder effectief dan wanneer we je kunnen laten ervaren hoe je gebit kan worden. 

Hoe werkt DSD?

DSD is een methode waarbij we met een digitale techniek jouw ideale gebitsvorm ontwerpen. We gaan uit van de realistische mogelijkhedenop basis van je wensen en budget.  

  1. We maken foto’s en videobeelden van je gebit en gezicht.
  2. Met de 3D smile designer technologie veranderen we de stand van je tanden en kiezen, zodat ze precies aan je wensen voldoen en passen bij de vorm van je kaak en gezicht. Het resultaat op beeld leggen we je voor. Het is mogelijk om tussendoor nog wijzigingen aan te brengen.
  3. Ben je tevreden met het resultaat op beeld, dan maken we een wax-up model van jouw ideale gebit. 
  4. Dit model schuiven we over je tanden, waarna we weer foto’s en videobeelden maken van je gebit (met model) en gezicht. Je kunt zelf zien hoe je praat en lacht met het resultaat.
  5. We overleggen verder wat er nodig is om dit resultaat te bereiken en sturen je een offerte.

Met beeldmateriaal van voor en na de behandeling en door je eigen ervaring heb je een veel beter beeld bij het resultaat van behandelingen voor:

Met zelfvertrouwen weloverwogen beslissen

Digital Smile Design laat je niet alleen weloverwogen beslissen over een behandeling, maar het neemt ook stress weg, omdat je beter weet wat je te wachten staat en waar je naartoe werkt. Je ziet en voelt het ontwerp, kunt tussentijds aanpassen of je wensen bijstellen. Pas na je akkoord gaan we over tot de behandeling. 

Als tandartsen werken we zo veel efficiënter. We kunnen je een realistisch en voorspelbaar beeld geven. Op basis van dat beeld bepalen we samen de strategie en zetten we een plan op.  


Onze keuze om Digital Smile Design in te zetten past perfect bij onze filosofie om als integrale tandarts {LINK } te werken. We proberen met zo min mogelijk ingrijpen een zo goed mogelijk, maar vooral gezond resultaat te bereiken.

Wil je meer weten over DSD of een afspraak inplannen?

Deze behandeling wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekering, maar is wel heel inzichtelijk en geruststellend. Neem vandaag nog contact met ons op.  
Bel 010 - 303 4444 of mail naar smile@parla.nl.